Fie ca dispui de mai multi bani decat media, fie ca veniturile tale nu sunt foarte mari, sa achizitionezi produse in perioadele in care li se reduc preturile da dovada de chibzuinta si nu numai. Sa cumperi produse cu preturi mult reduse presupune un mod inteligent de a avea grija de veniturile tale.
Intre discounturi, promotii si reduceri, din punct de vedere contabilicesc exista diferente. Dar, pe mine, pe tine si pe altii ca noi ne intereseaza pretul final in perioada in care se aplica scaderi de pret. De regula, preturile scad in urmatoarele situatii:
A. Cand se fac promotii online sau offline;
B. Cand se fac lichidari de stoc;
C. Cand se doreste sa se vanda un volum mare de marfa. Aici pot intra si soldarile, perioade in care se vand marfuri extrasezon. Acestea se organizeaza de doua ori pe an. De exemplu, pana pe 15 aprilie se practica reduceri 2021 in cadrul soldarilor de iarna;
D. Cand produsele au termen de valabilitate si termenul la care expira se apropie;
E. Stiu, asta nu o sa-ti placa asa mult: cand produsele au defectiuni.
Este posibil ca motivul pentru care companiile ofera produse la preturi scazute sa nu te intereseze foarte mult, dar factorii care te vor ajuta sa faci o achizitie corecta ar trebui sa ii ai mereu in minte.
Factori esentiali care pot determina decizia de cumparare a unui produs aflat la reducere
1. Brandul produsului
Optiunile pentru branduri populare sunt cele mai bune. Evident ca si acestea fac reduceri azi si bineinteles ca este de preferat sa optezi pentru branduri consacrate cu produse de calitate dovedita in timp. De fapt, calitatea primeaza!
2. Calitatea produsului
Iti doresti foarte mult un produs si, in sfarsit, l-ai gasit pe un site de reduceri online sau intr-un magazin fizic in perioada de soldari. Nu face rabat de la calitatea acestuia doar pentru ca l-ai gasit mai ieftin. Cauta pe forumuri, blog etc si vezi ce spun altii despre el. Daca este un produs ieftin nu te mira daca este inregistrat pe un site intre cele mai vandute produse. Conteaza pe opiniile celor care au achizitionat produsul respectiv si tine cont de ele.
3. Opiniile celor care au achizitionat produsul
Cand vine vorba de discounturi 2021, acestea sunt exprimate in "review-uri". Iti recomand sa le ai in vedere pe acelea exprimate de specialisti. Pe cele mai bune le vei gasi pe blogurile de specialitate.
Informeaza-te din timp: Cel mai simplu mod de a evita promotiile care n-au nimic in comun cu cele reale este sa te informezi din timp cu privire la pretului produsului care te intereseaza. In legislatia romaneasca exista norme, potrivit carora pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta practicat inainte cu cel putin 30 de zile (Legea nr. 650/2002, Art. 35).
Pentru evitarea promotiilor false, www.redupedia.ro iti recomanda:
1. Verifica in ce conditii se afla produsul - este nou sau refurbished? Daca doresti sa achizitionezi un aparat electrocasnic refurbished, trebuie sa stii ca fost reparat si cu aceasta ocazie repus la vanzare. Poate fi un risc pe care ti-l asumi cumparand un televizor reparat, de exemplu.
2. Verifica metoda si costul de livrare - se merita sa cumperi niste casti audio cu pret redus si sa mai platesti 20- 30 lei pentru livrare? Pe de alta parte, in cazul produselor scumpe, utilizeaza optiunea de livrare garantata prin curier.
3. Cumpara de la magazine online serioase - un feedback de peste 4,5 stele al magazinului iti poate garanta ca ai ajuns unde trebuie. Astfel de magazine online au o politica transparenta in relatia cu clientul.
4. Nu in ultimul rand, achizitioneaza produse cu garantie extinsa inclusa, mai ales cand vine vorba de produse electronice si electrocasnice mai scumpe.
Setea dupa reduceri e mare. Poate ai noroc si gasesti si acest joc Activity la un pret mai mic. Compara dobanzile pentru credit IFN azi de la institutiile nebancare din Romania. Cauti sinonime sau rime pentru cuvantul reducere? Acest dictionar explicativ te invata orice in limba romana.