Tableta Toshiba AT200 – Super Pret Pentru O Tableta Wi-Fi

 Tableta Toshiba AT200 – Super Pret Pentru O Tableta Wi-FiProdusele Toshiba sunt… ei bine, sunt altfel, usor diferite de produsele competitorilor, poate putin mai elegante si mai practice. Indiferent ca vorbim de tableta Toshiba AT200 sau de un laptop din seria Satellite, brand-ul Toshiba garanteaza calitatea produsului.

Pana de curand, cel putin pe piata tabletelor, brand-ul japonez nu se diferentia in niciun fel. Pana la aparitia modelului AT200 Wi Fi, dotat cu un procesor de 1,2 Ghz, 1 Gb de Ram, sectorul acesta parea ca avea sa fie dominat in continuare de cei de la Samsung si Apple.

Cu ce se mandreste aceasta tableta Toshiba?

  • cu un display LED de 10.1 inch (aproximativ 26 de cm pe diagonala);
  • 2 camere foto, din care una dotata cu un senzor de 5 MP (cea de pe spate), iar cealalta cu un senzor de 2 MP;
  • cu o baterie care rezista pana la 13 ore in regim de redare audio si pana la 10 ore in regim de utilizare normala;
  • cu un sistem de operare modern, adica Android 3.2 Honeycomb;

Si acum, sa le luam pe rand.

Ceea ce e fascinant la aceasta tableta e faptul ca din punct de vedere al performantelor, se apropie destul de mult de tabletele din seria iPad, doar ca de aceasta data, sunt cu circa 700-1000 de lei mai ieftine. In plus, chiar daca Toshiba AT 200 are un pret situat undeva in jurul la 1850 de lei, asta nu inseamna ca vreun aspect tehnic ii e stirbit: gratie sistemului de operare Android 3.2, aplicatiile se incarca utra-rapid, iar in plus, nici nu consuma prea multe resurse. Dovada in acest sens sta feedback-ul lasat de clienti pe site-urile de retail, in care se specifica ca bateria poate duce pana la 13 ore de functionare;

Probabil ca responsabil pentru acest lucru e si faptul ca procesorul a fost facut de cei de la Texas Instruments, companie care in ultimii ani, pe langa calculatoarele high-tech, au inceput sa produca si procesoare pentru tablete si laptop-uri de gaming.

Un alt aspect ce trebuie mentionat e faptul ca aceasta tableta are o grosime de doar 7,7 milimetri, fiind unica in lume din acest punct de vedere. Interesant e ca, spre deosebire de alte produse din aceeasi categorie, dar care sunt mai groase, Toshiba AT 200 are slot-uri pentru mai toate tipurile de conexiuni: port HDMI, jack de 3.5 mm pentru casti, ba chiar si un port USB.

In plus, tableta este dotata si cu un card reader (pentru micro SD-uri), precum si cu difuzoare stereo. Exista unele voci pe forumuri care spun ca nu s-au declarat multumite de capacitatea difuzoarelor, insa din ce am vazut, ele ruleaza chiar ok. Nu se pot ridica la inaltimea difuzoarelor unui laptop, insa in principiu, ruleaza suficient de tare incat vocile sa poata fi auzite clar chiar si in conditii de zgomot ambiant destul de mare;

Ultimul aspect asupra caruia as vrea sa punctez cateva cuvinte e cel al display-ului: dupa cum am scris mai us, tableta Toshiba AT 200 are un ecran cu o diagonala de 26 de cm, capabil sa redea in regim HD la o rezolutie maxima de 1280×800. Bineinteles, display-ul e multi-touch, astfel incat tableta sa poata fi controlata cu doua maini deodata.

Asadar, ca o concluzie, Toshiba AT200 este cea mai subtire tableta din lume si totodata, unul dintre cele mai performante produse ale momentului. La un pret de aproximativ 1850 de lei, reprezinta un DEAL mai bun decat multe alte produse din aceeasi categorie.