Nokia E5 – Un Smartphone Ieftin DE Calitate A+

Nokia E5 - Un Smartphone Ieftin DE Calitate A+Daca vorbim de categoria smartphone-urilor ieftine, trebuie sa stiti ca Nokia sunt printre primii care au lansat modele low-cost, accesibile si segmentului de piata low-end. Facute astfel incat sa reziste ani intregi fara a avea probleme si (culmea!) cu o baterie care dureaza si o saptamana chiar si dupa un an intreg de folosire excesiva, smartphone-urile Nokia sunt printre cele mai bune din lume.
Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza, o sa vorbim despre Nokia E5, un telefon cu un pret decent, care ofera cu mult peste ce are nevoie un utilizator basic.

 

In principiu, recomand E5 pentru ca:

  • are o baterie extrem de buna, ce poate ajunge si pana la 20 de zile in regim de standby;
  • are un design frumos, facut special pentru segmentul business;
  • are GPS incorporat;
  • are incorporata o camera foto de 5 megapixeli, capabila sa scoata poze la o rezolutie maxima de 2592×1944;
  • sistemul de operare Symbian 9.3 permite editarea documentelor clasice, precum si instalarea unor aplicatii de management;

Nokia E5 – Pret, Pareri Si Specificatii Tehnice

Ok, sa o luam cu inceputul: smartphone-ul are un design placut, elegant si cantareste doar 126 de grame. Are sistemul de operare Symbian 9.3 incorporat, alaturi de un mini-GPS – perfect pentru localizare sau pentru Google Maps. Desi Nokia a anuntat ca vor renunta la sistemul de operare Symbian si ca vor trece la Windows 8, din experienta mea nu stiu sa fi avut cineva vreodata probleme cu OS-ul acesta.

Afisajul nu e touchscreen, insa compenseaza prin faptul ca are o dimensiune de 2.36 inch si un display TFT capabil sa recunoasca si sa redea 256,000 de culori. Nimic de rau de zis, nici macar in cazul pozelor.

Daca tot veni vorba de poze, iata in stanga un exemplu de poza facut cu Nokia E5. Daca ma intrebati pe mine, poza e de o claritate foarte buna(sigur, asta depinde foarte mult si luminozitatea din mediul ambient) asa cum sunt mai toate pozele facute de smartphone-urile de la Nokia. De asemenea, trebuie sa mentionez faptul ca E5, sau mai bine zis camera incorporata in E5 poate si filma, la o rezolutie de 640×480. Pe redupedia.ro gasiti cu siguranta reduceri la telefoane.

Ce as putea sa va mai spun?

Pe parte de conectivitate, va puteti conecta Wi-Fi la retelele disponibile. Mai interesant e faptul ca va puteti conecta simultan la peste 10 adrese de mail simultan si de asemenea, puteti edita in timp real documente din Google Docs sau din Suite-ul incorporat.

Cat despre pret, pretul e de regula de sub 700 lei. Per ansamblu, din punctul nostru de vedere, e o investitie care inca isi merita banul, mai ales ca e si simplu de utilizat, in ciuda design-ului ceva mai elegant.