Bosch PFS 55 – Un Pistol De Vopsit Ieftin Si Eficient

 Bosch PFS 55 – Un Pistol De Vopsit Ieftin Si EficientCeea despre ce voi scrie in continuare e un subiect mai atipic . Nu voi vorbi despre gadget-uri, nici despre articole utile in bucatarie, ci despre un articol util in magazii si vopsitorii, anume un pistol de lipit Bosch destul de iefin pentru ceea ce ofera. Cand vine vorba de scule, pistoale de gaurit, sau in acest caz, de vopsit, opinia publica se imparte in 2 categorii: oameni care prefera Bosch si oameni care prefera Black&Decker. Astazi, vom cauta sa inclinam balanta un pic in favoarea celor de la Bosch, pentru ca intr-un articol viitor sa vorbim si despre un produs facut de cei de la Black&Decker.

 

Produsul despre care o sa vorbim astazi este mai exact modelul Bosch PFS 55, ce in principiu, are urmatoarele caracteristici:

  • are rezervor gradat de 600 de ml, cantitate ce teoretic, ar trebui sa fie de ajuns pentru vopsirea unei suprafete de 5 metri patrati;
  • cantareste doar 1,3 kg(cantarit cu rezervorul gol) si are, de asemenea, si un maner ergonomic, facut de asa natura incat sa nu jeneze in niciun fel utilizatorul;
  • cablu de circa 2,5 metri;

Primul lucru pe care as dori sa il subliniez la acest pistol de lipit e faptul ca are construit inauntru un sistem de pulverizare inteligenta a vopselei, sistem ce permite o pulverizare in trei trepte de viteze diferite, dar si o precizie destul de mare. Daca ati mai lucrat vreodata cu astfel de aparate, mai mult ca sigur ca v-ati lovit de problema dispersiei vopselei, care fie era imprastiata in straturi neuniforme, fie viteza pistolului era prea mare sau inconstanta, dandu-va astfel batai de cap serioase. Ei bine, la acest model Bosch PFS 55, lucrurile acestea au fost atent analizate si rezolvate, tocmai pentru ca experienta utilizatorului sa fie una pozitiva si fara de probleme. Daca sunteti interesati si de alte dispozitive, pe redupedia.ro exista reduceri la scule.

Mai mult, are incorporat si un regulator al cantitatii de vopsea pulverizate pe minut, cantitatea maxima putand varia astfel intre 0 si 110 grame. Insa, din experienta noastra, niciun vopsitor, fie el auto sau nu, nu foloseste acest regulator la capacitate maxima, intrucat o cantitate prea mare de vopsea nu numai ca arata urat pe orice suprafata de orice dimensiune, dar face ca intreg procesul sa fie extrem de costisitor si total nerentabil. In alte conditii, mai mult ca sigur ca cei de la Bosch ar fi folosit un rezervor mai mare si nu doar de 600 de ml.

Ultimul lucru pe care vreau sa il punctez azi e faptul ca, daca majoritatea celorlalte astfel de pistoale aveau o problema vesnica legata de curatarea rezervorului, modelul in discutie are un rezervor special tratat pe dinauntru pentru ca vopseaua sa nu se prinda de pereti, permitand astfel o curatare usoare si fara a intampina probleme majore.

In concluzie, daca aveti nevoie de un pistol de lipit ieftin si bun, atunci Bosch PFS 55 poate fi solutia ideala, mai ales in conditiile in care nu aveti de gand sa il utilizati non-stop, ci doar de cateva ori pe saptamana-luna