Acer Aspire 5742ZG – Un Alt Laptop Ieftin Si Performant
|Astazi o sa vorbim despre laptopul Acer Aspire 5742ZG, un produs lansat in 2011 care in Romania, cel putin, a castigat rapid o cota de popularitate ridicata, gratie pretului accesibil, componentelor sale (printre care se numara un procesor Intel de 2,3 Ghz, 500 de Gb pe Hdd si o placa video perfecta pentru gaming) dar si fiabilitatii de care a dat dovada in fata celor care l-au cumparat si testat.
Ok, haideti sa vedem de ce e in stare acest laptop…
- are un procesor puternic, Intel, de 2,13 Ghz Dual Core;
- hard disk mai mult decat incapator, de 500 de Gb;
- ruleaza bine filmele HD(video mai jos);
- placa video puternica, adaptata pentru gaming (NVIDIA GeForce GT 520M);
- bateria tine doar 3 ore in regim de functionare normala.
Acer ne-a obisnuit ca, cel putin conform activitatii lor din ultimul timp, produsele lor sa fie performante, fara a fi neaparat scumpe. Si da, laptopul Acer Aspire 5742ZG se incadreaza perfect in aceasta categorie: functioneaza in baza unui procesor puternic de 2,3 Ghz, acompaniat de un hard de circa 500 de Gb, are 3 gb de memorie RAM si o placa video suficient de puternica, cat sa-i multumeasca chiar si pe gamer-ii inraiti. Mai mult, desi memoria RAM standard e de circa 3 Gb, ea poate fi upgradata pana la 8 Gb, mai ales ca “sub capota” sunt 2 slot-uri dedicate, din care doar unul e ocupat.
Partea de design e cea care efectiv atrage. Se vede ca cei de la Acer s-au axat foarte mult in ultimul timp pe User Experience, intrucat aspectul este unul placut, atragator, cu forme rotunjite pe la colturi, dar si cu o textura maronie ce ii da un aspect oarecum de business, daca imi ingaduiti sa ma exprim asa. Atunci cand nu e inchis si functioneaza, mai ales daca lucrati la birou, nu va vor amorti mainile si nici incheieturile, partea dintre pad si tastatura fiind indeajuns de lata pentru a elimina din start aparitia amortelii.
Acum, nu va inchipuiti ca Aspire 5742ZG e laptopul perfect. Da, este un produs bun si ieftin, special pentru userii care au nevoie doar de rularea unor programe care nu necesita extrem de multe resurse, insa nu ar putea face fata unor cerinte mari, pe timp indelungat. Merge insa ca uns in Photoshop, Corel, MS Office, Windows-ul se incarca in circa 5-6 secunde, deci va dati seama numai din aceste aspecte de capacitatile sale. Daca vreti alt model, intrati pe redupedia.ro une veti gasi numeroase reduceri la laptopuri.
Un alt aspect despre care vreau sa va vorbesc e display-ul: bazat pe LED-uri si functionand la o rezolutie maxima de 1366*768, display-ul isi face treaba mai mult decat satisfacator, indiferent ca rulati filme HD sau normale, sau ca jucati Volfied sau Modern Warfare 3/Skrym. Bineinteles, ca mai toate produsele ACER, are tehnologia CineCrystal incorporata, ce schimba automat luminozitatea si culorile in timpul filmelor si a jocurilor, pentru ca utilizatorul sa beneficieze de o calitate imbunatatita, adaptata noilor conditii.
Pe parte de media si conectivitate, Acer Aspire 5742ZG vine la pachet cu un port HDMI si unul Ethernet, o camera USB de 1.3 MP (un plus aici pentru ei, daca tinem cont ca majoritatea produselor concurente au webcam-uri incorporate de 0.3 MP), 3 slot-uri USB, o placa wireless standard si un card reader (de tip 2-in-1, pentru carduri SD si microSD). De altfel, asta e dotarea standard la majoritatea calculatoarelor portabile de pe piata, nefiind nevoie de mai mult.
Singurul lucru la care chiar cred ca se mai putea lucra e durata de viata a bateriei, ce se invarte undeva in jurul a 3 ore. Tinand cont de concurenta extrem de mare, dar si de faptul ca exista produse de acest tip a caror durata de viata ajunge si la 9 ore, atunci pot spune ca ar fi fost bine daca bateria ar fi durat macar 4-5 ore. Banuiesc ca exista aplicatii care micsoreaza nivelul de resurse consumate in regim de functionare normala, insa ele trebuiesc adaugate ulterior.
Asa dar, ca o concluzie, laptopul Acer Aspire 5742Zg nu este vreun varf de lance al Acer, insa cu siguranta este un calculator portabil performant si usor (cantareste doar 2.8 kg), care va face fata cerintelor mai tuturor tipurilor de utilizatori, indiferent ca este folosit in scopuri de business sau pur si simplu pentru gaming. Daca adaugam in calcul si pretul relativ mic, atunci achizitionarea lui este una de drept si 100% indreptatita.